Arkády Pankrác kupuje nemovitostní fond Trigea ze skupiny Partners

Majitele obchodního centra Arkády Pankrác, společnost Atrium Pankrác, kupuje český nemovitostní fond Trigea ze skupiny Partners.

Vydáno: 18. 1. 2024
Kategorie: Můj byznys
Zdroj: PartnersNews

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) nyní posuzuje jednu z velkých transakcí na českém nemovitostním trhu. Český nemovitostní fond Trigea ze skupiny Partners totiž kupuje majitele obchodního centra Arkády Pankrác, společnost Atrium Pankrác.

„K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti pronájmu nemovitostí, tedy bytů a nebytových prostor. Rozhodnutí ve výše uvedené věci dosud nebylo vydáno,“ uvedl úřad. Obchod posuzuje v takzvaném zjednodušeném řízení, rozhodnutí tak vydá do 20 dnů.

Arkády Pankrác momentálně prostřednictvím firmy Atrium Pankrác vlastní izraelská společnost G City, firmu koupila v roce 2022. Agentura Bloomberg v polovině letošního roku informovala, že je obchodní centrum na prodej odhadem za 6,4 miliardy korun. Celé obchodní centrum přešlo pod G City letos na jaře, do té doby vlastnil čtvrtinu obchodního centra jeho developer, německá společnost ECE Projektmanagement.

Mezi vůbec největší realitní obchody v historii samostatné ČR patřil prodej obchodního centra Palladium v centru Prahy, který v roce 2015 koupila německá společnost Union Investment Real Estate v přepočtu za 15,6 miliardy korun.

Přes deset miliard korun se vyšplhala ještě cena kancelářských budov u dálnice D1 na pražském Chodově známých jako The Park, které v roce 2016 koupila společnost Deka Immobilien od Starwood Capital za 400 milionů eur (10,2 miliardy korun).

Zdroj: Seznam Zprávy